Νηματώδεις οι Αόρατοι Φύλακες

 

Η βιολογική καταπολέμηση έχει αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια, δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, δεν καταστρέφει τους ωφέλιμους οργανισμούς και δεν προκαλεί εθισμό.

Διώξτε την κάμπια απ' το γρασίδι !

κάμπα γκαζον καραφατμε

Αγρότιδες, Καραφατμέ, Ασπροσκούληκα και άλλα επιζήμια έντομα που προσβάλλουν χλοοτάπητες και φυτά θερμοκηπίων μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικό τρόπο.

Μια καλή ένδειξη οτι το γκαζόν σας έχει προσβληθεί από κάμπιες είναι αν δείτε να πετάνε πολλά πουλιά πάνω από το χλοοτάπητα, καθώς η κάμπια αποτελεί μια εξαιρετική τροφή γι' αυτά.

Οι εντομοπαθογόνοι νηματώδεις, είναι ωφέλιμοι οργανισμοί. Έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν το στόχο τους, να τον θανατώνουν γρήγορα ενώ παράλληλα είναι απολύτως ασφαλείς για τον άνθρωπο και τους άλλους οργανισμούς.

 Προσβάλλουν τα έντομα σε ένα συγκεκριμένο προνυμφικό στάδιο της ζωής τους. Όταν βρίσκονται στο στάδιο αυτό, (στάδιο εφαρμογής) οι νηματώδεις δεν τρέφονται οπότε μπορούν να παραμείνουν στο έδαφος και να επιβιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου βρουν τον κατάλληλο ξενιστή.

Μπαίνουν στο σώμα των ξενιστών τους από τα φυσικά τους ανοίγματα και το έντομο θανατώνεται συνήθως μέσα σε 24 ώρες. Οι νηματώδεις τρέφονται με το νεκρό έντομο, πολλαπλασιάζονται μέσα του και συνήθως ολοκληρώνουν δύο με τρεις γεννιές.

Στη συνέχεια μεγάλοι αριθμοί νηματωδών εγκαταλείπουν το νεκρό έντομο και ψάχνουν για νέο ξενιστή.

 Με αυτό τον τρόπο η αντιμετώπιση των εχθρών γίνεται σχεδόν από μόνη της !

νηματωδεις καραφατμε γκαζον

Η εφαρμογή είναι απλή και εύκολη. Στη συσκευασία τους βρίσκονται σε μικρά σακκουλάκια αναμεμειγμένοι με αδρανές υλικό. Το περιεχόμενο ανακατεύεται σε νερό και εφαρμόζεται με συνηθισμένο ποτιστήρι, μέσω του αρδευτικού συστήματος ή για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και ομοιόμορφη διασπορά με ειδικές συσκευές.


Κάθε συσκευασία περιέχει 50 εκατομμύρια εντομοπαθογόνων νηματωδών.
 Οι εντομοπαθογόνοι νηματώδεις μπορουν να εφαρμόζονται τόσο θεραπευτικά (αφού έχει παρατηρηθεί προσβολή του φοίνικα) όσο και προληπτικά. Και στις δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα είνια θεαματικά!

 

 

  

Design by