Το κόκκινο σκαθάρι του φοίνικα

Rhynchophorus ferrugineus (Coleoptera:Curculionidae) (red palm weevil RPW)

σκαθαρι φοινικα εξελικτικα σταδια

Εξελικτικά στάδια του εντόμου (αυγό-προνύμφη-νύμφη σε βομβύκιο, ακμαίο σε βομβύκιο-ακμαίο)

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ   ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

 

Α) ΜΕ ΕΝΤΟΜΟΠΑΘΟΓΟΝΟΥΣ ΝΗΜΑΤΩΔΕΙΣ

Κάθε συσκευασία περιέχει 50 εκατομμύρια εντομοπαθογόνων νηματωδών. Η εφαρμογή του σκευάσματος πρέπει να γίνεται κάθε 20-30ημέρες, ώστε να υπάρχουν πάντα νέοι νηματώδεις οι οποίοι τρέφονται από τους ξενιστές τους (κόκκινο σκαθάρι) και τους εξουδετερώνουν.

Οι εντομοπαθογόνοι νηματώδεις μπορουν να εφαρμόζονται τόσο θεραπευτικά (αφού έχει παρατηρηθεί προσβολή του φοίνικα) όσο και προληπτικά. Και στις δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα είνια θεαματικά!

Η εφαρμογή των νηματωδών είναι απλή και εύκολη. Στη συσκευασία τους βρίσκονται σε σακκουλάκια αναμεμειγμένοι με αδρανές υλικό. Το περιεχόμενο ανακατεύεται σε νερό και γίνεται τοπικά με έγχυση του διαλύματος των νηματωδών, απευθείας στην βάση της στεφάνης του φοινικοειδούς. Εφαρμόζονται μέχρι 5 εκατομμύρια νηματώδεις ανά φοινικοειδές ανά μήνα.

Οι νηματώδεις θα πρέπει επίσης να εφαρμόζονται και στο έδαφος στη περιοχή γύρω από τη βάση του φοινικοειδούς ώστε να προσβληθούν οι νύμφες που έχουν πέσει από το δένδρο αλλά και τα ακμαία που τυχόν βρίσκονται στην περιοχή.

νηματώδεις σκαθάρι φοίνικα

 

Β) ΜΕ ΠΑΓΙΔΕΣ ΦΕΡΟΜΟΝΗΣ

Η παγίδα είναι καλαίσθητη και ανθεκτική, εύκολη στην τοποθέτηση και στη χρήση της. Η παγίδα "Pitfall Trap" δέχεται εξατμιστήρα φερομόνης με πρόσθετες συνεργιστικές ουσίες που μιμούνται την οσμή του φυτού αυξάνοντας σημαντικά την προσελκυστικότητα.

Στις παγίδες συλλαμβάνονται περισσότερα θηλυκά έντομα (7:3) οπότε περιορίζεται σημαντικά η εξάπλωσή τους.

Η διάρκεια ζωής του εξατμιστήρα φερομόνης είναι από 4 έως 6 μήνες.
Το κέλυφος της παγίδας είναι πολύ ανθεκτικό και δε χρειάζεται συχνή αντικατάσταση.

παγίδα σκαθάρι pitfall trap
Τιμή: 16,12ευρώ/παγίδα Pitfall

ΕΞΑΤΜΙΣΤΗΡΑΣ  ΦΕΡΟΜΟΝΗΣ

Η παγίδα "Pitfall Trap" δέχεται εξατμιστήρα φερομόνης με πρόσθετες συνεργιστικές ουσίες που μιμούνται την οσμή του φυτού αυξάνοντας σημαντικά την προσελκυστικότητα. Η διάρκεια ζωής του εξατμιστήρα φερομόνης είναι από 4 έως 6 μήνες.

φερομόνι σκαθαρι φοινικα
Τιμή: 6,42ευρώ/εξατμιστήρα

 

Η χρησιμοποίηση φερομονικών παγίδων για πρόληψη και προστασία σε συνδυασμό με τους εντομοπαθογόνους νηματώδεις σε περιπτώσεις διαπιστωμένης προσβολής, αποτελεί την πλέον αξιόπιστη και βιολογικά αποδεκτή λύση.

στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%

 

  

  

Design by